FC Groningen pakt ticket voor play-offs; Vitesse en NEC vissen achter het net

8 mei 2016 om 16:24

FC Groningen heeft zich zondag geplaatst voor de play-offs voor Europees voetbal. Een 2-1 thuisoverwinning op Heracles Almelo was voldoende voor de formatie van trainer Erwin van de Looi. Rasmus Lindgren was de grote man met twee treffers. NEC en Vitesse kunnen vakantie gaan vieren.

Groningen wist dat het bij een overwinning op Heracles zeker was van een plek in de zo begeerde top-acht van de Eredivisie. Lindgren bezorgde zijn club hoogstpersoonlijk de zege in de Euroborg. De Zweedse routinier, die na dit seizoen vertrekt, scoorde in zowel de 53e als de 64e minuut. Illias Bel Hassani deed nog wat terug namens de gasten, die zich eerder al verzekerden van deelname aan de play-offs.

NEC en Vitesse vielen zoals gezegd buiten de boot. Op bezoek bij het uitgespeelde FC Twente kwam de formatie van Rob Maas niet verder dan 2-2. Winst was voldoende geweest voor de Arnhemmers, aangezien zowel NEC als PEC Zwolle verloor.

NEC ging met 1-0 onderuit bij Feyenoord, de nummer drie. Dirk Kuyt maakte in de tweede helft de enige treffer van de middag. NEC eindigt daardoor in het rechterrijtje, op de tiende plaats. Vitesse is één plek hoger geëindigd.

Bij ADO Den Haag -  sc Heerenveen ging het nergens meer om. De wedstrijd in het Kyocere Stadion eindigde in een gelijkspel. Mike Havenaar scoorde namens de thuisploeg, Mitchell te Vrede maakte na rust gelijk. Voor Foppe de Haan betekende het zijn allerlaatste duel als trainer van Heerenveen.