Ajax-huurling in het ongewisse: Ik moet nog met ze praten, maar hopelijk wel

Ajax-huurling in het ongewisse: "Ik moet nog met ze praten, maar hopelijk wel"

09-05-2016 12:15
3

Hoewel Willem II zondag met 2-3 won bij Roda JC, zijn de Tilburgers veroordeeld tot de nacompetitie. Concurrent Excelsior was namelijk met 0-2 te sterk voor SC Cambuur, al dacht Lucas Andersen even dat het toch nog goed was gekomen voor Willem II.

"Je zag in de eerste helft al 1-0 staan op het scorebord", doelt de Deense Ajax-huurling in gesprek met de NOS op het duel in Leeuwarden. "Dan baal je natuurlijk wel een beetje, maar we bleven ons eigen ding doen. Toen kwamen wij zelf voor en dan is het hopen dat Cambuur wat kan doen daar. Maar helaas niet."

Toch werd Andersen even in verwarring gebracht door de eigen aanhang. "Toen het publiek van Willem II ging juichen, dacht ik even dat Cambuur gelijk had gemaakt", aldus de lichtvoetige middenvelder. "Maar dat ging volgens mij om de wedstrijd van Ajax. Ik werd eigenlijk heel blij, omdat ik dacht dat we veilig waren, maar het was een andere wedstrijd."

Willem II treft vrijdag Almere City FC in de play-offs om promotie/degradatoe. "We krijgen nog vier wedstrijden om te laten zien hoe goed wij zijn", stelt Andersen, die niet weet hoe zijn toekomst eruit ziet. "In eerste instantie wil ik nu gewoon laten zien hoe goed ik ben. Hopelijk staan we straks nog in de Eredivisie." Keert hij terug naar Ajax? "Ik moet nog met ze praten, maar hopelijk wel."