Update: Verbazing in Zwolle na wild Heerenveen-gerucht: Snap hier niks van

Update: Verbazing in Zwolle na wild Heerenveen-gerucht: "Snap hier niks van"

12-05-2016 14:04
16

Algemeen directeur Luuc Eisenga wil rigoureus ingrijpen bij sc Heerenveen. Technisch manager Hans Vonk moet het veld ruimen deze zomer, terwijl Gerard Nijkamp van PEC Zwolle al is benaderd om zijn positie over te nemen.

Volgens De Telegraaf is Vonk zelf nog niet op de hoogte gebracht. De oud-doelman heeft een aflopend contract in het Abe Lenstra Stadion, maar hij kan uitstekend overweg met clubiconen Foppe de Haan en Riemer van der Velde. Met een positief transferresultaat van twintig miljoen euro in de afgelopen drie jaar leek de Zuid-Afrikaan als enige de eerdere veldslag in Heerenveen te overleven.

Eisenga, die amper vier maanden in dienst is, wil nog niet reageren. "Zodra er meer bekend is, zullen wij dat communiceren", aldus de directeur, die secondelang weifelt als hem de toenadering tot Nijkamp voor de voeten wordt geworpen. "Zoals ik al zei - en dat is standaard bij mij - doe ik sowieso geen uitspraken over dit onderwerp, voordat er iets te communiceren valt."

Update 14.04 uur: Nijkamp heeft zéér verbaasd gereageerd op het verhaal dat hij is benaderd om aan de slag te gaan in het Abe Lenstra Stadion. "Het is niet aan de orde", aldus de td van PEC in gesprek met de Leeuwarder Courant. Nijkamp erkent dat hij dinsdag kort even heeft gesproken met Eisenga op een bijeenkomst voor meer directeuren. Maar: "Verder reageren vind ik niet netjes ten opzichte van Vonk. Ik snap hier echt niks van, ongelooflijk. Ik focus me op PEC Zwolle en heb hier een contract voor onbepaalde tijd."