Chelsea draait bij en biedt clublegende alsnog nieuw contract aan

Chelsea draait bij en biedt clublegende alsnog nieuw contract aan

Gepubliceerd: vrijdag 13 mei 2016 om 14:40vr 13-05-2016 om 14:40

Een onverwachte wending in de toekomst van John Terry bij Chelsea. De Londenaren hebben het 35-jarige clubicoon vrijdag een nieuw, eenjarig contract aangeboden.

Chelsea maakt voorafgaand aan de persconferentie van Guus Hiddink voor het afsluitende competitieduel met kampioen Leicester City melding van het nieuws. Terry kreeg enkele maanden geleden te horen dat hij géén nieuw contract zou krijgen op Stamford Bridge, wat tot veel protesten leiden.

De clubleiding blijkt daar niet ongevoelig voor en heeft Terry inmiddels een nieuw contract voorgeschoteld. De aanvoerder kan tot de zomer van 2017 bijtekenen. Meer details maakt Chelsea niet bekend. Wel wordt gemeld dat Terry het voorstel in beraad heeft.

Met het nieuwe contract wordt ook een dramatisch einde van zijn Chelsea-loopbaan afgewend. De verdediger kreeg vorige week een rode kaart tegen Sunderland en werd voor twee wedstrijden geschorst, waardoor hij in de Premier League niet meer in actie zou kunnen komen.

"Hopelijk kan ik bij Chelsea blijven voetballen", liet Terry eerder al weten. "Ik ben een speler van Chelsea en het is al sinds mijn veertiende mijn club. Ik hou van Chelsea." Hij speelde tot dusver 703 wedstrijden voor de Londenaren en won vier keer de Premier League, vijf keer de FA Cup, driemaal de League Cup, de Europa League en Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws