Held van Heracles knipoogt: 'Als ze me in de spits zetten maak ik er zo vijftien'

Held van Heracles knipoogt: 'Als ze me in de spits zetten maak ik er zo vijftien'

15-05-2016 23:27

Heracles Almelo plaatste zich zondagmiddag op overtuigende wijze voor de finale van de play-offs om Europees voetbal door FC Groningen na verlenging met 5-1 te verslaan. Een hoofdrol was weggelegd voor verdediger Ramon Zomer, die als gelegenheidsspits ervoor zorgde dat de wedstrijd gekanteld werd in het voordeel van de Almeloërs.

Bij een 0-1 achterstand besloot Heracles-trainer John Stegeman de ervaren verdediger in de spits te posteren. En met succes: Zomer zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Heracles op 1-1 kwam met een fraaie kopbal en als pinchitter was hij een storende factor voor de Groningse defensie. "Deze wedstrijd hoort zeker bij de mooiste wedstrijden die ik ooit gespeeld heb", zo vertelt Zomer tegenover RTV Oost.

"Ik vond zelf dat ik heel vroeg naar voren werd gestuurd, maar het pakte uiteindelijk heel goed uit." In de spits voelde de verdediger zich als een vis in het water, zo gaf hij na afloop toe. "Ik zeg wel vaker tegen vrienden dat als ze mij in de spits zetten dat ik er vijftien maak in een seizoen", aldus Zomer met een knipoog. “Ik geloofde er eerlijk gezegd niet meer echt in. En dus was die 1-1 wel heel belangrijk. Daarna draaien we het duel om."

In de finale van de play-offs wacht FC Utrecht, dat over twee duels met 5-2 te sterk was voor PEC Zwolle. Zomer vindt niet dat er per definitie een favoriet voor deze finale te benoemen is. "Ik heb al vaker gezegd: de play-offs is een soort van loterij. Als Paul Gladon die bal er niet in kopt in de laatste minuut, sta je met lege handen. We gaan het zien donderdag", besluit hij.

No Poll