Sollicitatie uit Barça voor Ajax: 'Natuurlijk wil ik trainer van Ajax worden'

16 mei 2016 om 11:04

Na het vertrek van Frank de Boer bij Ajax ontstaat een vacuüm in Amsterdam. Wie wordt de nieuwe hoofdtrainer? Niemand minder dan Gabri heeft wel oren naar de vacature, al komt het nu nog te vroeg.

De oud-middenvelder van Ajax is tegenwoordig trainer van de A1 van FC Barcelona en was om die reden in Amsterdam voor de NextGen Series. "Of ik trainer wil worden van Ajax? Haha. Ja, natuurlijk. Dat lijkt me wel wat. Het is erg moeilijk om als buitenlander hier aan de slag te gaan, maar ik zie dat natuurlijk wel zitten", aldus Gabri tegen het YouTube-kanaal van de organisator.

"Maar nu ben ik bij Barcelona en doe ik hier mijn best. Ik wil hier zo lang mogelijk blijven, want Barça is mijn thuis, mijn club en het is de plek waar ik groot wil worden als trainer. Maar natuurlijk zal ik Ajax altijd in overweging nemen. Ajax is ook mijn thuis en mijn club. Daarom zou ik het wel willen doen."

Gabri speelde van 2006 tot 2010 voor Ajax. Lang geleden, beseft hij. "Ik heb eigenlijk met vrijwel niemand nog contact. De club heeft grote veranderingen ondergaan. Er is veel veranderd. Ik heb nog wel een paar bekenden bij de club, maar het is heel summier. Maar ik volg de club natuurlijk nog wel, evenals de Eredivisie. Ik hou van de competitie. Waarom? De mentaliteit van de teams. Iedereen wil altijd aanvallen. Ik volg het nauwgezet en Ajax in het bijzonder."