Droomtransfer voor De Leeuw rond: Je kunt je er verstaanbaar maken

Droomtransfer voor De Leeuw rond: "Je kunt je er verstaanbaar maken"

17-05-2016 17:10
3

Michael de Leeuw gaat zijn droom om in de Verenigde Staten te spelen verwezenlijken. Hij verruilt FC Groningen voor Chicago Fire, waar hij een tweeënhalfjarig contract met een optie op nog een seizoen tekent.

"Naar Amerika gaan is een avontuur waar ik stiekem altijd van gedroomd heb", zegt De Leeuw op de site van zijn managementbureau SoccerVision. "Het lijkt me een fantastisch land om te wonen. En ik ben ook heel benieuwd naar de MLS. Er spelen veel oud-topspelers, de wedstrijden beslaan een heel continent. Alleen dat al, hier kunnen we alles met de bus af, daar ga je met het vliegtuig en ben je voor een wedstrijd een paar dagen weg."

De Leeuw had meer opties. "Ik had China ook heel leuk gevonden, maar Amerika is wel wat vertrouwder. Het is westers en je kunt je er verstaanbaar maken. Of er in China op een bordje staat dat je links of rechts moet, ik zou het niet weten."

De aanvaller wordt in Chicago ploeggenoot van Johan Kappelhof, die eerder dit jaar Groningen al verliet om in de Amerikaanse stad te gaan voetballen. De twee spraken elkaar vaak. "Hij vindt dat de mentaliteit er heel goed is", zegt De Leeuw. "Iedereen is er op gebrand echt beter te worden. Alles staat in het teken van het teamproces en groeien. Wat ik leuk vond van hem te horen is dat hij me goed in het team vindt passen. Volgens hem kan de ploeg me goed gebruiken."

De Leeuw vertrekt in juni naar Amerika en is vanaf 4 juli speelgerechtigd in de Major League Soccer. Dat betekent dat hij Groningen snel zal verlaten. "Natuurlijk ga ik sommige mensen missen. Dat is niet raar als je elkaar elke dag ziet en elke dag met elkaar werkt. Maar ik weet dat het goed zit. Ik zal Groningen blijven volgen, en als het maar even kan kom ik langs."