'Mourinho krijgt belofte van United, maar is afhankelijk van Van Gaal'

'Mourinho krijgt belofte van United, maar is afhankelijk van Van Gaal'

Gepubliceerd: dinsdag 17 mei 2016 om 17:11di 17-05-2016 om 17:11

Er zijn ontwikkelingen rond de toekomst van Louis van Gaal en de mogelijke aanstelling van José Mourinho bij Manchester United deze zomer. De club heeft de baan aan Mourinho beloofd, maar alleen als Van Gaal uit eigen beweging vertrekt.

Dat meldt SkySports dinsdag exclusief. Mourinho was maandagavond in Londen voor een ontmoeting met zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes en zijn advocaten. Tijdens die ontmoeting werden de opties voor de bij Chelsea ontslagen manager op een rij gezet. Hoewel er nog geen sprake is van een akkoord tussen Manchester United en Mourinho, is de Portugees wel verteld dat hij de aangewezen nieuwe trainer is als Van Gaal vertrekt.

Dat betekent dus dat Van Gaal, die dinsdagavond met Manchester United de laatste Premier League-wedstrijd van dit seizoen tegen Bournemouth speelt, alles in eigen hand heeft. Uit de belofte aan Mourinho blijkt ook dat de club niet van plan is om Van Gaal eigenhandig te ontslaan. De Nederlandse manager bepaalt met zijn beslissing om al dan niet te vertrekken dus ook het lot van Mourinho. Van Gaal heeft nog een contract tot medio 2017 op Old Trafford.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws