Willem ll zet KNVB onder druk: 'Dan is de kans groot dat we degraderen'

Willem ll zet KNVB onder druk: 'Dan is de kans groot dat we degraderen'

21-05-2016 20:31
11

Willem ll gaat de KNVB onder druk zetten. De Tilburgse club wil zo snel mogelijk weten in welke competitie er volgend seizoen gevoetbald wordt, indien er in de finale van de nacompetitie van NAC verloren wordt. Aanleiding is het mogelijk degraderen van FC Twente.

"Maandag begint ons nieuwe seizoen", zegt algemeen directeur Berry van Gool tegen Omroep Brabant. "Dan kunnen we niet pas weken later weten op welk niveau we gaan spelen. Het is heel simpel: maandag begint ons nieuwe seizoen. Dan wil je ook seizoenkaarten gaan verkopen. Maar hoe?", is de vraag die Van Gool zichzelf stelt.

Ook met het oog op de selectie is het voor Willem ll handig om te weten waar het aan toe is. "20 juni is onze eerste training, maar wij kunnen geen spelers halen als we niet weten op welk niveau we spelen. Gesprekken met sponsors hebben geen zin. Als ik een begroting voor de Jupiler League opstel en we mogen toch Eredivisie spelen, is de kans groot dat we volgend jaar degraderen. Gaan we met een Eredivisie-begroting alsnog de Jupiler League in, dan nemen we onverantwoorde risico's. Er moet echt snel duidelijkheid komen", aldus Van Gool.