Kampioen Sparta pakt door en kaapt bekende van Pastoor weg bij NEC

Kampioen Sparta pakt door en kaapt bekende van Pastoor weg bij NEC

24-05-2016 17:47
5

Sparta Rotterdam is druk bezig om zich te versterken voor het komende Eredivisie-seizoen. De kampioen van de Jupiler League is nu aan het shoppen geslagen bij NEC Nijmegen en heeft een talentvolle verdediger binnen

Het gaat om Abdul Bai Kamara, een negentienjarige verdediger. Hij kwam afgelopen seizoen nog uit in Jong NEC, maar staat te boek als een talentvolle speler. Het is ook niet voor niks dat hij voor Oranje onder 20 geselecteerd werd. Bai Kamara zat eenmaal op de bank bij het eerste elftal van NEC, dat was tijdens de derby tegen Vitesse in Arnhem.

Bai Kamara heeft een tweejarig contract ondertekend bij Sparta. Alex Pastoor, de trainer van de Rotterdammers, kent de jongeling nog uit zijn tijd bij NEC. In 2014 mocht Bai Kamara als jeugdspeler mee op trainingskamp van Pastoor, die met NEC naar Spanje ging. Pastoor: "Abdul is voor Sparta een interessante speler. Niet alleen omdat hij jeugdinternational is. Hij is namelijk vastberaden, ambitieus en is iemand die voor zichzelf een duidelijk toekomstplan heeft geschetst. Dat traject gaat hij bij Sparta voortzetten komend seizoen."

"Bij Sparta Rotterdam kom ik een aantal bekenden tegen zoals Michael Verrips, Rick Ketting, Stijn Spierings en Finn Stokkers die ook met het Nederlands Elftal onder 20 hebben gespeeld", zegt de speler. "Ik heb een heel goed gevoel gekregen bij Sparta in de gesprekken die ik heb gevoerd met spelers en trainers en dat heeft zeker meegespeeld in de keuze voor deze club."