'Clubman gaat voor achtste jaar Galgenwaard, nog geen interesse in sleutelspelers'

'Clubman gaat voor achtste jaar Galgenwaard, nog geen interesse in sleutelspelers'

25-05-2016 13:03
2

De pas 26-jarige Mark van der Maarel mag met recht een clubman genoemd worden. De verdediger van FC Utrecht heeft er inmiddels zeven seizoenen in de Galgenwaard opzitten en de kans dat daar een achtste jaar bijkomt, is behoorlijk groot.

Dit meldt het Algemeen Dagblad. Het contract van Van der Maarel loopt in juli af, maar als de verdediger laat weten aan de club dat hij wil blijven, wordt zijn contract automatisch met één seizoen verlengd. Dit komt doordat FC Utrecht niet per 1 april het contact heeft opgezegd. Hierdoor mag Van der Maarel onder dezelfde voorwaarden blijven.

De kans dat Van der Maarel daadwerkelijk blijft, is groot. De vleugelverdediger speelde dit jaar, inclusief de play off-wedstrijden, 36 wedstrijden. Desondanks is de interesse in de speler niet groot en zelf gaf hij aan voor een langer verblijf open te staan. 

Voor doelman Filip Bednarek is er mogelijk ook een toekomst in Utrecht weggelegd, maar dan moeten er wel enkele spelers vertrekken. Vooralsnog zullen echter alleen Chris Kum (aflopend contract) en Ruben Ligeon (huur Ajax) de Domstad verlaten. De interesse in sleutelspelers Robbin Ruiter, Sébastien Haller, Bart Ramselaar en Timo Letschert is (nog) niet concreet.