Update: AZ-middenvelder koerst af op transfer: 'Dat gaat ook wel gebeuren'

Update: AZ-middenvelder koerst af op transfer: 'Dat gaat ook wel gebeuren'

25-05-2016 18:02
8

AC Milan en SSC Napoli hopen zich in de zomer te versterken met Markus Henriksen. Jim Solbakken, zaakwaarnemer van de middenvelder van AZ, bevestigt dat hij in gesprek is met beide Serie A-clubs. 

"Ja, ik heb contact gehad met zowel Milan als Napoli", laat de belangenbehartiger van de international weten aan Calciomercato. "Een transfer naar Italië is zeker een mogelijkheid, maar er liggen ook diverse aanbiedingen uit andere landen."

"Of Henriksen vertrek bij AZ? Gezien alle interesse die er nu is, denk ik dat wel ja", besluit Solbakken. Afgelopen januari werd Henriksen (23) al gelinkt aan Napoli. Ook Everton, Schalke 04 en Swansea City zouden interesse hebben in de komst van de rechtspoot. 

Henriksen speelt sinds de zomer van 2012 in Alkmaar. Afgelopen seizoen was zijn meest succesvolle in Alkmaarse dienst. Hij maakte twaalf doelpunten in 28 Eredivisie-duels. Het contract van Henriksen loopt nog één seizoen door. 

Update 18.02: Milan en Napoli hebben zich op dit moment nog niet gemeld in Alkmaar. Dat laat directeur voetbalzaken weten aan Voetbal International. "Zijn zaakwaarnemer is op dit moment op pad om een club voor Henriksen te vinden. Henriksen wil zelf graag weg. Mijn verwachting is dat ook wel gaat gebeuren."

De interesse waar Solbakken over rept in Italiaanse media, is bij AZ nog niet bekend. "Hij heeft interesse van die clubs niet naar ons teruggekoppeld. Er is een aantal clubs met belangstelling, maar op dit moment is dat nog niet concreet bij ons."