Mourinho: Gigantische clubs zijn alleen voor de beste managers

Mourinho: "Gigantische clubs zijn alleen voor de beste managers"

27-05-2016 15:16
11

José Mourinho is trots op zijn aanstelling bij Manchester United. "Dit is het juiste moment in mijn loopbaan", zei de Portugees na zijn contractondertekening op Old Trafford.

"Manchester United is één van die clubs waar je klaar voor moet zijn, want het is een gigantische club. En gigantische clubs zijn alleen voor de beste managers. Ik ben trots, ik ben vereerd en ik kan niet wachten tot ik op 7 juli het veld op mag", vertelde Mourinho in gesprek met MUTV.

Over zijn verleden in Engeland bij Chelsea wil de oefenmeester niet meer praten. "Ik heb liever dat we de laatste drie jaar vergeten. Ik wil me focussen op de enorme club die ik nu in mijn handen heb. Ik wil winnen. Ik wil dat de fans en spelers me dat niet alleen horen zeggen, maar ik geloof dat we het ook gaan doen. Ik ga alles geven."

Mourinho heeft altijd al een goede relatie met de fans van Manchester United gehad. Dat heeft hem geholpen in het maken van deze keuze. "Ik heb door de goede verstandhouding ook dingen gezegd waar mijn andere clubs niet blij mee waren. Toen ik op Old Trafford won met Real Madrid, zei ik dat het beste team verloren had. Daar was niemand bij Real Madrid blij mee."