FC Groningen gaat AC Milan en Arsenal achterna: 'Dan is het er allemaal vanaf'

28 mei 2016 om 22:29

FC Groningen krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe grasmat. De club speelt, in het nieuwe seizoen, net als Arsenal en AC Milan op een veld van gras én plastic.  

Jan van de Velden, groundsman in de Euroborg, ziet dat het huidige veld volledig verwijderd wordt. "Begin juli is het er allemaal af", vertelt hij in Dagblad van het Noorden. "Als het goed is, is alles in augustus klaar. Het nieuwe veld van FC Groningen wordt met de mat een stuk steviger." Het oude veld moest eruit, want dat was niet goed genoeg. De oorzaak ligt volgens Van de Velden bij de woontorens, pal naast de Euroborg. "Die houden ontzettend veel licht tegen."

Ook FC Utrecht beschikt over een 'hybride' veld. Jorn ten Braak is in de Domstad verantwoordelijk voor het onderhoud van het Utrechtse speelveld. Desso, leverancier van de velden, maakt de beloften waar, zo stelt Ten Braak. "Het veld is steviger en minder schadegevoelig." Dat stevigere veld heeft ook een keerzijde: het gras voelt een stuk minder zacht aan. "Daarom prikken we wat extra gaten in het veld zodat het wat luchtiger wordt."