Guardado: 'Ik begrijp PSV, maar hopelijk bereiken ze een akkoord'

Guardado: 'Ik begrijp PSV, maar hopelijk bereiken ze een akkoord'

29-05-2016 09:50
3

Andrés Guardado hoopt dat hij alsnog met Mexico naar de Olympische Spelen mag. PSV wil de 29-jarige middenvelder, naast de Copa America, niet voor nóg een toernooi afstaan in verband met de start van het komende seizoen. Toch hoopt Guardado dat het er alsnog van komt.

"Het zal moeilijk worden. Ik begrijp mijn club PSV, maar hopelijk bereiken ze een akkoord", vertelt de Mexicaan tegen ESPN. "De Mexicaanse bond doet er alles aan om mij naar de Olympische Spelen te krijgen. Ze proberen te onderhandelen. Wellicht dat ik dan halverwege het seizoen niet altijd wordt opgeroepen voor het nationale elftal."

Guardado wil écht graag naar de Olympische Spelen en hoopt op medewerking van de directie. "We moeten zoeken naar een oplossing die ook goed is voor PSV. Ik heb namelijk veel aan ze te danken. De kans is nog steeds klein, maar de bond doet er echt alles aan. Ik hoop dat de PSV-directie nog van mening verandert." 

Het Eindhovens Dagblad meldt zondag dat Guardado bij deelname aan de Olympische Spelen vier duels van PSV zal missen: de Johan Cruijff Schaal (tegen bekerwinnaar Feyenoord) én de eerste drie competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen. De directie van de landskampioen vindt dat te gortig.