'Teamgenoten praatten over vakanties en ik moest naar de fucking gevangenis'

'Teamgenoten praatten over vakanties en ik moest naar de fucking gevangenis'

29-05-2016 13:58
11

Joey Barton werkt zich regelmatig in de problemen. De Engelsman heeft al vele nachten doorgebracht achter de tralies. In gesprek met Herald Scotland kijkt de kersverse Rangers aanwinst terug op zijn periode als speler van Newcastle United, waar hij van 2007 tot 2011 actief was.

"Ik weet nog dat ik in de kleedkamer van Newcastle zat, ik was op borgtocht vrij", begint Barton (33). "Ik wist dat ik aan het einde van het seizoen weer vast zou zitten. Ik speelde prima voetbal ondanks alles wat er zich allemaal omheen afspeelde. De jongens praatten twee weken voor het einde van het seizoen over vakanties in Dubai, Spanje en de Verenigde Staten. En ik dacht: ik ga naar de fucking gevangenis", aldus de bikkelharde middenvelder.

Dat was een moeilijke periode voor Barton. "Dan komt de realiteit wel even binnen. Fucking hell. Over openbaringen gesproken. Hoe kon het zo ver komen? Wat ben ik aan het doen? Ik genoot niet van het leven. Ik genoot niet van het voetbal. Ik besefte dat ik het moest veranderen", besluit Barton. De enkelvoudig international speelde afgelopen seizoen voor Burnley. Komend seizoen is hij te bewonderen in het shirt van Rangers FC.