AZ slaat toe op transfermarkt: 'Ze behoren tot de top én spelen Europees'

AZ slaat toe op transfermarkt: 'Ze behoren tot de top én spelen Europees'

31-05-2016 11:36
12

De overstap van Mats Seuntjens naar AZ werd tot grote vreugde van de speler maandag wereldkundig gemaakt. De aanvallend ingestelde middenvelder verruilt Jupiler League-club NAC Breda zodoende voor een club uit de Eredivisie die ook nog eens actief is in Europa.

Seuntjens heeft dan ook geen moment getwijfeld om de overstap naar Alkmaar te maken. "Dit seizoen zijn ze vierde geworden in de Eredivisie en vorig jaar zelfs derde. AZ behoort tot de top van Nederland en speelt Europees voetbal. Dit is wat ik wil. Een mooie stap, naar een mooie club", zo vertelt een trotse Seuntjens tegenover BN DeStem.

Seunjens is van mening dat hij goed past in het spel dat AZ voor ogen heeft. "De club steekt goed in elkaar en het voetbal dat zij spelen ligt mij. Het is heel aanvallend en dynamisch, waarbij de spelers continu door elkaar bewegen. Ik ben gehaald voor het middenveld. Als rechtshalf of nummer tien in een 4-3-3-systeem."

Maar naar eigen zeggen is dat niet de enige positie waar Seuntjens goed uit de voeten kan. Ook op de vleugels denkt de speler van toegevoegde waarde te kunnen zijn, al is hij daar niet direct voor gehaald. "Hoewel ik op die positie veel gespeeld heb bij NAC, zie ik mezelf als een middenvelder. Bij AZ zijn alle ingrediënten aanwezig om een nieuwe stap te zetten, zowel als mens en als voetballer."

Lees ook: AZ-aanwinst hoopt samen te spelen met Janssen: 'Ik haal hem wel over'