De Tien: grootste talenten om op te letten tijdens het EK

De Tien: grootste talenten om op te letten tijdens het EK

02-06-2016 10:10
8

Het EK staat weer voor de deur. Voor de nieuwe generatie spelers is dit een kans om definitief door te breken. Vandaag in De Tien: de talenten op het EK.

Dele Alli (Engeland – Tottenham Hotspur)
Vorig jaar speelde Alli nog bij MK Dons, op het derde niveau van Engeland. De twintigjarige middenvelder kende na zijn transfer naar Tottenham een uitstekend eerste seizoen. De stilist maakte al snel indruk bij de Spurs, hij speelde in de Audi Cup namelijk Toni Kroos en Luka Modric door de benen. De middenvelder speelde in totaal twintig duels in de hoofdmacht, waarin hij tien goals wist te maken en negen assists gaf.

Leroy Sané (Duitsland – Schalke 04)
Schalke 04-rechtsbuiten Sane is een kind van de club. Hij speelt al sinds zijn negende jaar in de jeugd en brak door onder Roberto Di Matteo. De trainer, die niet al te veel succes kende in Gelsenkirchen, moest hem door een blessuregolf noodgedwongen opstellen. Dit seizoen maakte Sané een constante indruk en moest hij alleen Klaas-Jan Huntelaar voor zich duiden op de topscorerslijst van Schalke.

Julian Weigl (Duitsland – Borussia Dortmund)
De controlerende middenvelder van Borussia Dortmund heeft dit seizoen een onwijze groei doorgemaakt. De twintigjarige Zuid-Duitser kwam vorige zomer voor 2,5 miljoen over van 1860 München en gold afgelopen seizoen als een van de revelaties van de Bundesliga. Weigl werd in eerste instantie gehaald voor de toekomst, maar heeft zich nu al bewezen en is niet meer weg te denken uit de basis van Dortmund.

Renato Sanches (Portugal - Benfica)
De achttienjarige Portugees Sanches heeft nu al een record van Cristiano Ronaldo overgenomen. Hij is namelijk de jongste speler ooit die met Portugal naar een eindronde gaat. De sterke, energieke middenvelder werd voor tientallen miljoenen gekocht door Bayern München. Hij heeft een goed schot en denkt aanvallend, maar voelt zich niet te 'groot' om mee te verdedigen.

Marcus Rashford (Engeland – Manchester United)
Rashford tekende onlangs een miljoenencontract bij Manchester United. Dat was niet voor niets, want de pas achttienjarige middenvelder kende een droomseizoen. In achttien wedstrijden maakte hij acht goals. Daarmee speelde hij zichzelf in de kijker van bondscoach Roy Hodgson. Tijdens zijn debuut voor Engeland - tegen Australië - maakte hij al na drie minuten zijn eerste interlandgoal. Door zijn leeftijd en kwaliteiten heeft hij alle kans om de absolute top te halen.

Anthony Martial (Frankrijk – Manchester United)
Manchester United heeft met Martial een sterspeler in handen. De transfer van AS Monaco naar United kan gezien worden als één van de beste transfers van 2015. Over zijn zeventien doelpunten in 52 wedstrijden voor The Red Devils mag zeker niet geklaagd worden. Door zijn sterke fysiek en goede techniek doet hij niet onder voor Antoinne Griezmann en Olivier Giroud.

Kingsley Coman (Frankrijk - Bayern München)
Coman heeft zich in een jaar tijd in het team van Bayern München weten te spelen. Niet als vaste basisspeler, maar wel als vaste selectiespeler. De negentienjarige Fransman kan op veel posities uit de voeten: op de vleugels en achter de spitsen. Met name door zijn techniek en zeer atletische bouw maakt hij veel indruk. Bondscoach Didier Deschamps laat hem deze zomer daarom ook niet thuis zitten.

Emre Mor (FC Nordsjælland - Turkije)
Mor geldt in Turkije al enige tijd als supertalent. Ondanks zijn lengte (1.68) lijkt hij een grote speler te gaan worden; hij compenseert zijn lengte met zijn verfijnde techniek. Eind vorig jaar werd gesuggereerd dat Mor in de belangstelling van Ajax zou staan, maar dat werd ontkend door zijn zaakwaarnemer. Hij speelde in verscheidene jeugdelftallen van Denemarken, maar de achttienjarige aanvallende middenvelder gaat met Turkije naar het EK.


Jason Denayer (België - Galatasaray, huur)
Voor sommigen is het een verrassing dat hij bij de selectie van bondscoach Marc Wilmots zit. Hij vervangt de geblesseerde Vincent Kompany in de selectie van de Rode Duivels. Hij vormde tegen Portugal al samen met Lombaerts het centrale duo. Mocht hij op het EK een goede indruk maken, dan zou Manchester City hem wellicht bij de hoofdmacht kunnen halen.

Breel Embolo (Zwitserland – FC Basel)
Zwitserland heeft met Embolo een groot talent in huis. De aanvaller van FC Basel debuteerde begin 2015, toen hij net zeventien was, al in het nationale elftal. De snelle en sterke aanvaller staat al in de belangstelling van enkele Premier League-clubs, waaronder Tottenham Hotspur en West Ham United. Als hij een goed toernooi draait, is de kans aanwezig dat hij een stap maakt.

Heb jij nog leuke suggesties? Plaats ze hieronder in de reacties!