'Serieuze poging van Ajax bij spits: bod van 4,5 miljoen uit Amsterdam'

'Serieuze poging van Ajax bij spits: bod van 4,5 miljoen uit Amsterdam'

Gepubliceerd: donderdag 2 juni 2016 om 06:30do 02-06-2016 om 06:30

Ajax heeft een bod van liefst 4,5 miljoen euro neergelegd om Mateo Casierra van Deportivo Cali in te lijven. Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. Het bod op de negentienjarige spits is via een tussenpersoon uitgebracht, bevestigen diverse bronnen van de krant.

De Amsterdammers hebben dus een serieuze poging gewaagd. Die poging komt niet uit de lucht vallen, aangezien Ajax hem volgens Colombiaanse media meerdere keren live aan het werk zag. Casierra wordt in zijn vaderland als een bijzonder groot talent gezien en maakte ook al de nodige indruk.

Zo scoorde de Colombiaanse goaltjesdief tweemaal in het duel met Boca Juniors om de Copa Libertadores. Henk Veldmate, die enkele maanden geleden overstapte van FC Groningen naar Ajax, heeft in het verleden vaker succesvol zaken gedaan in Zuid-Amerika. Zo haalde hij Luis Suarez op jonge leeftijd vanuit Uruguay naar Groningen. Via Ajax en Liverpool belandde de aanvaller bij FC Barcelona.

Ajax heeft niet alleen Casierra op de radar, want de club wil ook Davinson Sanchez van Atletico Nacional hebben. Hij is negentien jaar, een verdediger en wordt door de scouting bestempeld als 'interessant'. Even leek hij naar Barça te verkassen voor 2,9 miljoen euro. Sanchez nam geen genoegen met een bijrol en dat is goed nieuws voor Ajax, dat zijn kans schoon ziet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws