Pirlo te traag voor nieuw Italiaans spelletje: Gewend geraakt aan ander niveau

Pirlo te traag voor nieuw Italiaans spelletje: "Gewend geraakt aan ander niveau"

04-06-2016 18:25

Carlo Ancelotti begrijpt dat Andrea Pirlo niet is geselecteerd voor het komende EK in Frankrijk. De aanstaande trainer van Bayern München denkt dat bondscoach Antonio Conte pressievoetbal wil spelen waar de middenvelder niet geschikt voor is.

"Het huidige Italië moet een goed systeem vinden dat bij hen past, omdat Conte niet veel sterren tot zijn beschikking heeft heeft. Hij is Marco Verratti en Claudio Marchisio al kwijt door blessures", aldus Ancelotti tegen The Telegraph. "Ik denk dat Conte snel voetbal wil spelen, daarom heeft hij Pirlo niet geselecteerd."

Wedden

Meer odds

Dat wil niet zeggen dat Ancelotti twijfelt aan de kwaliteiten van Pirlo. "Ik houd van Pirlo als speler. Wát een talent. Maar door het spelen in de Major League betekent dat hij gewend is geraakt aan een ander niveau. Hij is nu 37 jaar en als Conte veel druk wil zetten, is Pirlo daar niet de geschikte man voor."

Ancelotti weet wat de Italianen moeten doen als er succes geboekt moet worden in Frankrijk. "Italië moet zorgen dat het tactisch goed staat. Ze hebben al een sterke verdediging door de spelers van Juventus in het elftal."