Boëtius lyrisch over 'viezerikje': 'Hij valt wel te vergelijken met Nigel de Jong'

Boëtius lyrisch over 'viezerikje': 'Hij valt wel te vergelijken met Nigel de Jong'

04-06-2016 19:47
6

Een opvallend gegeven op het aanstaande EK: Granit Xhaka, kersvers aankoop van Arsenal, speelt voor Zwitserland, maar zijn oudere broer Taulant is juist geselecteerd voor Albanië. Jean-Paul Boëtius speelde dit seizoen met laatstgenoemde samen bij FC Basel. 

"Een viezerikje dat niet schroomt de de bal én speler mee te nemen. Maar dan wel in de goede zin van het woord. Taulant is extreem belangrijk voor Basel, een jongen van de club die altijd voorop gaat in de strijd", legt Boëtius uit aan Voetbal International. 

"Met zijn pitbull-karakter valt hij wel te vergelijken met Nigel de Jong. Maar Taulant kan ook gewoon heel goed voetballen. Tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Lech Poznan maakte ik het enige doelpunt. Dankzij Taulant, die op rechts twee tegenstanders dol speelde en daarna de beslissende voorzet gaf", besluit de voormalig Feyenoorder. 

Albanië neemt het op het EK 2016 in groep A op tegen Frankrijk, Roemenië en uitgerekend Zwitserland. De gebroeders Xhaka treffen elkaar op 11 juni.