Fransman met 125 kilo springstof aangehouden: 15 aanslagen op EK voorbereid

Fransman met 125 kilo springstof aangehouden: 15 aanslagen op EK voorbereid

Gepubliceerd: maandag 6 juni 2016 om 14:58ma 06-06-2016 om 14:58

Op de grens tussen Oekraïne en Polen is vorige maand een Fransman aangehouden die aanslagen wilde plegen op het EK 2016 in Frankrijk. Dat stelt de Oekraïense veiligheidsdienst SBU.

De man wilde zich vorig jaar naar eigen zeggen als vrijwilliger aansluiten bij Oekraïne om te vechten tegen Russische separatisten. Het bleek echter dat hij op zoek was naar wapens. NOS meldt dat hij 'vijf machinegeweren, pantsergranaten, 125 kilo springstof en ander militair materieel' heeft gekocht.

Vervolgens besloot hij om via Polen de Europese Unie binnen te gaan. De aanhouding van de Fransman is gefilmd. Op de beelden is te zien dat er ook een andere man uit zijn vervoersmiddel werd gehaald, maar daarover wordt niks gezegd door de veiligheidsdiensten.

In totaal zou de aangehouden man, van wie de identiteit niet bekend is, vijftien aanslagen hebben voorbereid rond het EK. Volgens het Franse medium M6 is ook het huis van de man doorzocht. En daar zijn explosieven en shirts met symbolen van een extreem-rechtse groep gevonden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: EK 2016 Frankrijk

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws