'Ajax wilde me verkopen, maar als ik echt wilde blijven, had dat gekund'

'Ajax wilde me verkopen, maar als ik echt wilde blijven, had dat gekund'

06-06-2016 15:47
4

Mauro Rosales bewaart nog altijd goede herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. De Argentijnse globetrotter kijkt in gesprek met Ajax Showtime terug op zijn tijd bij de Amsterdammers en spreekt lovend over Nigel de Jong.

"Ik houd van de fans van Ajax, de club en de organisatie", zegt de speler. "Ik ben Louis van Gaal, Ronald Koeman en Danny Blind dankbaar voor de kansen die ze mij hebben gegeven." Hij ziet ook een bepaalde tendens met Zuid-Amerikanen. "Volgens mij passen Zuid-Amerikanen prima bij Ajax. (…) Voor mij was het verschil niet zo groot tussen wat ik deed bij het Argentijnse nationale elftal en Ajax. Ik hield van hoe er bij Ajax werd gespeeld."

Halverwege het seizoen 2006/2007 werd Rosales verkocht aan River Plate. "Ajax wilde me verkopen en de stap naar River Plate was een goede optie voor mij. Ik kon daar dicht bij mijn familie wonen. Als ik echt bij Ajax wilde blijven, had dat gekund, want mijn contract liep nog bijna anderhalf jaar door. Maar ik had wat nieuws nodig. Ik wilde vooruit", bekent hij.

Nu speelt Rosales in de Major League Soccer bij FC Dallas, tegen onder meer Nigel de Jong. "Ik had bij Ajax een goede band met Nigel, echt een geweldige kerel en een goede teamspeler. Hij was echt een jongen van de club en heel belangrijk voor het elftal destijds. Nu spelen we in dezelfde competitie en gaan we elkaar op het veld tegenkomen. Ik kijk er naar uit om hem weer te zien, al zal ik moeten uitkijken voor zijn tackles."