PSV-spil 'mag zich gelukkig prijzen' na horrortackle: 'Kon zijn benen breken'

PSV-spil 'mag zich gelukkig prijzen' na horrortackle: 'Kon zijn benen breken'

Andres Guardado eiste tijdens het openingsduel van de Copa America, tussen Mexico en Uruguay, een negatieve hoofdrol voor zichzelf op. Ondanks een knappe 3-1 overwinning van de Mexicanen pakte de PSV-routinier een rode kaart.

Hans Westerhof, die als Nederlander werkzaam is bij het Mexicaanse CF Pachuca, vond de rode prent voor Guardado - tweemaal geel - meer dan terecht. "De tweede gele kaart vond ik zwaar bestraft, maar hij mocht zich gelukkig prijzen dat hij bij zijn eerste overtreding niet direct rood kreeg", vertelt Westerhof in gesprek met De Telegraaf.

"Met die tackle had Andres de benen van zijn tegenstander kunnen breken", vervolgt Westerhof, die buiten de overtredingen van Guardado wederom genoot van zijn spel. "Verder speelde hij net zoals Hector Moreno foutloos. Vooral zijn voorzet op de uiteindelijke 1-0 (eigen doelpunt Alvaro Pereira, red.) was briljant."

Door de rode kaart mist Guardado het komende groepsduel met Jamaica, maar Westerhof verwacht niet dat Mexico hierdoor in de problemen komt. "Het is misschien juist wel goed dat hij nu even wat rust heeft, zodat hij in de wedstrijden daarna weer topfit is. Dan hebben ze hem namelijk wél nodig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s