Casillas 'weet het nog niet': Iedereen gelooft dat ik zal spelen, dat is logisch

Casillas 'weet het nog niet': "Iedereen gelooft dat ik zal spelen, dat is logisch"

07-06-2016 16:47
18

Iker Casillas en David de Gea zijn, vlak voor de start van het EK in Frankrijk, verwikkeld in een flinke concurrentiestrijd. Casillas weet naar eigen zeggen nog niet welke van de twee doelmannen het doel van Spanje gaat verdedigen tijdens het eindtoernooi. 

"Ik weet het niet, dat is de waarheid", begint Casillas tegenover AS. "Ik heb geen idee. Iedereen hier denkt en gelooft dat ik zal spelen, dat is logisch. Alle 23 spelers hier zijn bij hun club vooral basisspelers, ik denk dat iedereen die hier is blind op de coach vertrouwt. Maar wie er gaat keepen is echt zijn beslissing."

"Ik kan niets op gevoel zeggen", vervolgt de doelman van FC Porto. "Ik heb van alle spelers hier de meeste seizoenen gespeeld én ik heb de EK-finale gespeeld, maar zelfs met die cijfers kan ik niks zeggen. Ik wil dit toernooi spelen, ondanks het feit dat ik 35 jaar ben."

"Ik heb nog steeds het verlangen, de hoop en het concurrentievermogen." Casillas speelde in 2008 én 2012 de finale van het EK, beide toernooien werden gewonnen door Spanje. In 2010 won Spanje bovendien het WK, door Nederland in de finale te verslaan.