Versterking voor Willem II en Van de Looi: Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging

Versterking voor Willem II en Van de Looi: "Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging"

09-06-2016 17:16
2

Reinier Robbemond wordt in Tilburg de assistent van kersvers Willem II-trainer Erwin van de Looi. Dat maakt de Eredivisie-club donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Afgelopen seizoen was Robbemond (44) hoofdtrainer bij FC Oss. 

"We zijn blij dat Reinier naar Willem II komt en we kijken uit naar onze samenwerking. In zijn lange carrière als speler en trainer heeft hij samengewerkt met voetbalgrootheden als Dick Advocaat, Co Adriaanse en Marco van Basten", legt Willem II-directeur Berry van Gool uit.

Robbemond heeft zin in zijn nieuwe avontuur. "Het is mooi om assistent-trainer te worden bij een traditionele Eredivisie-club als Willem II. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging", legt hij uit. 

De voormalig middenvelder was tussen 1990 en 2009 als speler actief voor Dordrecht’90, FC Utrecht, AZ en De Graafschap. Nadat hij twee jaar had gewerkt als trainer van Jong AZ, stelde FC Oss hem een jaar geleden aan als hoofdtrainer. Robbemond was ook assistent-bondscoach van Oranje onder 18 jaar.