Goudhaantje Payet: Na mijn doelpunt kwamen de emoties eruit

Goudhaantje Payet: "Na mijn doelpunt kwamen de emoties eruit"

11-06-2016 07:12

Dimitri Payet verliet vrijdagavond in tranen het veld na zijn heldenrol voor Frankrijk bij de start van het EK in eigen land. Met een schitterende knal schoot de aanvallende middenvelder Les Bleus kort voor tijd langs Roemenië (2-1).

"Aan het begin van het seizoen hadden niet veel mensen gedacht dat ik nu hier zou staan. Ik ben hier gekomen door hard te werken", laat Payet weten aan onder meer Sky Sports. De speler van West Ham United zegt de ervaring in zich op te willen nemen, nadat hij twee jaar geleden werd gepasseerd voor het WK. "Er was veel stress, veel druk. Als iemand mij had verteld dat het zo zou lopen, had ik dat niet geloofd."

Wedden

Meer odds

"Na mijn doelpunt kwamen de emoties eruit", vervolgt Payet. "Toen ik het stadion zag, wist ik dat ik ging genieten." Hoewel Frankrijk opgelucht adem kon halen, begon de equipe van bondscoach Didier Deschamps moeizaam aan de wedstrijd. "We waren een beetje timide in het eerste kwartier. We waren bang om fouten te maken", geeft de 29-jarige Payet toe. "Daarna kwamen we in ons ritme, maar zij verdedigden erg goed."

De Fransen kwamen via Olivier Giroud op voorsprong, maar niet veel later stond het weer gelijk door een strafschop van Bogdan Stancu. "Het publiek heeft ons absoluut geholpen. We weten hoe belangrijk de drie punten zijn en nu kunnen we relaxen en uitrusten voor het volgende groepsduel."