FIFA-voorzitter Infantino het haasje na uitgelekte geluidsopnames

FIFA-voorzitter Infantino het haasje na uitgelekte geluidsopnames

13-06-2016 00:00
11

Gianni Infantino heeft zich niet populair gemaakt in de voetbalwereld. De kersverse voorzitter van de FIFA heeft zijn ongenoegen geuit over het salaris dat hij ontvangt. De Zwitser beoordeelt zijn loon van 1,7 miljoen euro als 'beledigend'.

Dat is duidelijk geworden na uitgelekte geluidsopnames, die openbaar zijn gemaakt. Daarin is te horen dat Infantino verre van tevreden is over het salaris dat de wereldvoetbalbond hem betaalt. "Ik heb het aanbod niet geaccepteerd, omdat het beledigend was", aldus Infantino, geciteerd door de NOS. "Mijn voorganger (Sepp Blatter, red.) heeft vorig jaar 3,6 miljoen euro verdiend. Het aanbod voor mij was minder dan de helft daarvan."

Ook zet de Zwitser zijn vraagtekens bij het salaris dat Blatter en de voormalig secretaris-generaal Jerome Valcke hebben ontvangen. Dat zou meer dan zijn op de nota's staat aangegeven. "We hebben een tekort van tien miljoen op de loonafrekening. Ik geloof dat we ons wel kunnen voorstellen waar die tien miljoen heen zijn gegaan."