Ik kan me haast niet voorstellen dat Ajax hem opnieuw gaat verhuren

"Ik kan me haast niet voorstellen dat Ajax hem opnieuw gaat verhuren"

14-06-2016 23:03
17

Ajax is waarschijnlijk niet van plan om Lucas Andersen opnieuw een seizoen te verhuren. De frêle Deen maakte afgelopen jaar kilometers bij Willem II en keert deze zomer terug in Amsterdam.

De supporters van Willem II duimen voor nóg een jaar Andersen, maar dat is ijdele hoop. Berry van Gool, directeur van de Tilburgse club, acht de kans op een nieuwe deal met Ajax klein.

"Andersen is terug bij Ajax, waar hij nog twee jaar onder contract staat. Ik kan me haast niet voorstellen dat Ajax hem opnieuw gaat verhuren", vertelt Van Gool aan het Brabants Dagblad.

"Ik denk dat er maar twee opties zijn. Andersen gaat volwaardig meedraaien bij Ajax of de club zal hem willen verkopen. Maar dat is typisch zoiets dat pas vlak voor het sluiten van de transfermarkt duidelijk zal zijn", aldus Van Gool.

Andersen was afgelopen seizoen basisspeler bij Willem II, waar hij tot dertig competitiewedstrijden kwam. Daarin scoorde hij zes keer. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat de Deen voor zijn kans onder de nieuwe Ajax-trainer Peter Bosz.