'Gevaarlijke' aanvaller verlengt bij Cambuur: 'Hij heeft weinig geluk gehad'

'Gevaarlijke' aanvaller verlengt bij Cambuur: 'Hij heeft weinig geluk gehad'

15-06-2016 20:11

SC Cambuur heeft het aflopende contract van Jergé Hoefdraad met een seizoen verlengd. De vleugelspeler van de Eredivisie-degradant tekende woensdag zijn nieuwe contract.

Hoefdraad kwam het afgelopen seizoen nauwelijks in actie vanwege een achillespeesblessure, die hem een half jaar aan de kant hield. Bij Cambuur houden ze vertrouwen in de geboren Amsterdammer. "Jergé heeft weinig geluk gehad afgelopen seizoen, maar heeft op het eind wel aan iedereen laten zien dat hij heel goed kan voetballen", zegt technisch directeur Henry van der Vegt op de website van Cambuur.

Een jaar geleden kwam Hoefdraad over van Almere City. In de laatste wedstrijden van het seizoen kwam hij in totaal acht keer in actie voor de Leeuwarders. Daarin was de aanvaller een keer trefzeker.

In het nieuwe seizoen moeten Cambuur en Hoefdraad een stapje terug doen. "Zeker in de Jupiler League is hij een speler die het iedereen moeilijk kan maken en altijd voor dreiging en gevaar zorgt", vindt Van der Vegt. "Mooi dat we volgend seizoen weer op hem kunnen rekenen."