'Grote club' Ajax zorgt voor verbazing: 'Hij zal helemaal niet goedkoop zijn'

'Grote club' Ajax zorgt voor verbazing: 'Hij zal helemaal niet goedkoop zijn'

Gepubliceerd: donderdag 16 juni 2016 om 11:51do 16-06-2016 om 11:51

Met de Colombiaanse aanvaller Mateo Casierra slaat Ajax een goede slag. Dat denkt zijn landgenoot Daniel Cruz, die in 1998 de eerste Colombiaan was die naar Amsterdam vertrok.

Cruz woont tegenwoordig in Cali, de plaats waar Casierra onder contract stond bij Deportivo Cali. "Ik ken hem niet persoonlijk, maar heb hem wel vaak in actie gezien", zegt Cruz tegen Ajax Life. "Ik snap dat Ajax hem wil vastleggen. Hij is een groot talent, al heeft hij de laatste tijd niet heel veel gespeeld. Dat komt vooral door de concurrentie."

"Deportivo Cali heeft nog een paar sterke spitsen, zoals Rafael Santos Borré, die nu onder contract staat bij Atlético Madrid", vervolgt Cruz, die zelf niet wist door te breken bij Ajax. "Casierra is nu de duurste speler van de club (naar verluidt betaalt Ajax 5,5 miljoen euro, red.), dat zegt genoeg." Cruz noemt Casierra balvast, redelijk kopsterk en snel.

"Het gaat er vooral om dat hij zichzelf snel aanpast. Bij Ajax is er weinig geduld op de tribunes, hij moet dus snel presteren. En belangrijk is dat hij snel de taal gaat spreken. Hij heeft een goede mentaliteit, maar het gaat er echt om dat hij zich goed aanpast", aldus Cruz, die verrast is dat Ajax ook verdediger Davinson Sánchez wil vastleggen.

"Sánchez zal helemaal niet goedkoop zijn", stelt Cruz. "Er zijn meer clubs die hem willen hebben. Hij kon naar Barcelona B, maar bedankte daarvoor. Ajax is nog steeds een grote club voor Colombianen, maar het zou me toch verbazen als ze Sánchez ook binnen kunnen halen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws