Lofzang Heitinga: 'Vier jaar met hem gewerkt en hij was voor mij heel belangrijk'

Lofzang Heitinga: 'Vier jaar met hem gewerkt en hij was voor mij heel belangrijk'

16-06-2016 17:53
4

Johnny Heitinga heeft de benoeming van Ronald Koeman bij Everton met gejuich ontvangen. Heitinga, oud-speler van onder meer Everton, noemt de Nederlandse manager een 'hele goede trainer met veel ervaring'. 

"Ik denk dat het een goede keuze is, want Ronald Koeman is een hele goede trainer met veel ervaring", begint Heitinga op het digitale thuis van Everton. "Hij heeft het goed gedaan bij Southampton en eerder ook bij Ajax. Hij won de Copa del Rey met Valencia. Hij is echt een goede coach, zeker voor Everton. Vanwege zijn geschiedenis in Nederland is hij een legende. In 1988 werd hij Europees kampioen en won hij de Europa Cup met FC Barcelona. Ook als speler was hij ongelooflijk."

Wedden

Meer odds

Na zijn aanstelling sprak Koeman niet alleen over de ervaren spelers bij Everton, maar ook over de jongere spelers. "Bij Ajax waren er ook alleen maar jonge spelers. We hadden Zlatan Ibrahimovic, Maxwell, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart... Dat waren allemaal jonge, talentvolle spelers en hij hielp ons bij volgende stap. Ik heb vier jaar met hem gewerkt en hij was voor mij heel belangrijk. Hij gaf me een aantal tips en was echt heel goed met jonge, talentvolle spelers", besluit Heitinga.