Roda JC vervolgt renovatie met afscheid van verdediger en spelmaker

Roda JC vervolgt renovatie met afscheid van verdediger en spelmaker

Gepubliceerd: donderdag 16 juni 2016 om 19:44do 16-06-2016 om 19:44

Roda JC neemt per direct afscheid van middenvelder Hicham Faik en verdediger Martijn Monteyne. De Limburgse club heeft het duo laten weten dat hun contracten in Kerkrade niet verlengd worden.

Monteyne kwam in het seizoen 2011/2012 over van Germinal Beerschot en maakte vijf seizoenen deel uit van de selectie van Roda. De Belgische verdediger kwam in totaal tot 104 wedstrijden in het geel-zwarte shirt, waarin hij geen enkele keer doel trof.  

Faik kwam in het seizoen 2014/2015 transfervrij over van Almere City FC. In dat seizoen promoveerde Faik met Roda JC naar de Eredivisie. Het afgelopen seizoen was de middenvelder echter niet meer verzekerd van een basisplaats. In totaal kwam Faik tot zeventig officiële wedstrijden in dienst van de Limburgse ploeg. Hierin wist hij acht doelpunten te maken.

Roda JC is bezig met een opfrissing van de selectie. Donderdagmiddag werd bekend dat Mikhail Rosheuvel wordt aangetrokken als derde versterking voor het nieuwe seizoen. Eerder werden al Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) en Adil Auassar (Excelsior) vastgelegd. Ook zoekt de club nog een nieuwe trainer, na het vertrek van Darije Kalezic.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws