Groningse leiding en achterban lijnrecht tegenover elkaar: 'Voor een paar ton'

Groningse leiding en achterban lijnrecht tegenover elkaar: 'Voor een paar ton'

16-06-2016 19:25
28

De harde kern van FC Groningen heeft een boze brief gestuurd naar 'hun' clubleiding. De supporters protesteren tegen de naamsverandering van de Euroborg, die vanaf 1 juli het Noordlease Stadion gaat heten. 

De supportersgroep Groningen Fanatics is van mening dat de naamsverandering niet is gecommuniceerd met de supporters. 'Uiteraard zijn wij als Groningen Fanatics fel tegen het koppelen van een sponsor aan de naam van het stadion. Voor een paar ton (hoeveel het is kan kennelijk ook al niet gedeeld worden) wordt weer een stukje identiteit verkocht', valt te lezen in de brief.

De fans richten hun woede vooral op het commerciële denken van de Groningse club. 'De echte waarde van een club zit echter niet in de begroting, maar in de geschiedenis, cultuur en achterban. Geschiedenis en cultuur bouw je in de loop der jaren op door je vast te houden aan bepaalde waarden en jezelf niet te verloochenen.'

Ook wil de supportersvereniging voortaan niet meer aan tafel zitten om te praten met de de clubleiding. 'Te pas en vooral te onpas wordt het woord 'volksclub’ gebruikt door de huidige clubleiding, in combinatie met de zin dat ‘ze zo bereikbaar zijn’ voor supporters. In daad blijft er echter weinig van over. (..) Ons inziens kunnen we nu dan ook niets anders dan de gesprekken met de clubleiding opschorten', aldus de supporters..