'Dat zou geweldig zijn. Een wereldster als Arjen Robben is altijd welkom'

17 juni 2016 om 00:04

Arjen Robben is de grootste speler die FC Groningen ooit heeft voortgebracht. Dat stelt Hans Nijland, algemeen directeur van de eredivisionist, in gesprek met VI Radio.

"Dat is Arjen Robben, daar hoef ik niet lang over na te denken", antwoordt Nijland op de vraag welke oud-speler van Groningen er wat hem betreft uitspringt. "Ik wil niemand tekort doen, maar Arjen is natuurlijk een wereldster."

Dat is niet de enige reden waarom Nijland met Robben (Bayern München) komt. "Ik noem Arjen ook omdat hij nog altijd veel contact onderhoudt met Groningen. Hij bezoekt drie tot vier keer per jaar onze wedstrijden en is sowieso zeer begaan met Groningen."

Nijland gelooft niet in een rentree van Robben als speler in Groningen. "Dat is een droom, maar ik ben bang dat het niet realistisch is", aldus de directeur. "Natuurlijk heb ik er met hem wel eens over gesproken. Wellicht is het een mogelijkheid dat hij na zijn carrière een functie binnen Groningen gaat bekleden. Dat zou geweldig zijn. Iemand als Arjen Robben is altijd welkom."