Update: PSV gaat voor huur van toptalent uit Japan en bevestigt interesse

Update: PSV gaat voor huur van toptalent uit Japan en bevestigt interesse

20-06-2016 17:59
28

PSV heeft zijn zinnen gezet op een Japanse middenvelder. De Eindhovenaren zien het volgens diverse Japanse media, waaronder Sports Hochi, wel zitten in Ritsu Doan van Gamba Osaka.

Gamba heeft in de media ontkend dat zij zijn benaderd door PSV. De club meldt dat er geen navraag is gedaan door de Eindhovenaren. Inmiddels is er een ware Doan-hype ontstaan in Japan, aangezien heel veel media het bericht hebben overgenomen. Doan is een achttienjarige middenvelder, die al op zijn zestiende zijn debuut maakte op het hoogste niveau in Japan.

Doan staat in zijn vaderland dan ook te boek als een toptalent. Hij kan op meerdere posities in de aanval én op het middenveld uit de voeten. Het hiervoor genoemde medium meldt dat PSV zich al concreet heeft gemeld bij Gamba om Doan over te nemen, maar Gamba spreekt die berichten tegen. Doan speelde afgelopen seizoen geen competitieduels in de hoofdmacht van zijn club, maar kwam in het seizoen hiervoor tot twee optredens.

Update 17.57 uur: PSV heeft inderdaad interesse in Doan, zo laten de Eindhovenaren aan De Telegraaf weten. Hij komt in aanmerking voor een plek bij Jong PSV, als zijnde huurling. 'Evenals de Australische verdediger Thomas Deng wordt Doan door PSV gezien als een bijzonder talent voor Jong PSV met doorgroeipotentie', schrijft PSV-watcher Jeroen Kapteijns op Twitter.