'Wilmots verrast en voert drie grote veranderingen door bij België'

'Wilmots verrast en voert drie grote veranderingen door bij België'

18-06-2016 12:06
11

Marc Wilmots heeft besloten om zijn basiself serieus te wijzigen na de verloren wedstrijd tegen Italië. De Belgische bondscoach zou op drie plaatsen veranderingen doorvoeren. Onder meer Mousa Dembélé en Yannick Carrasco krijgen een basisplek.

Er werd de voorbije dagen druk gespeculeerd over de basisopstelling van de Rode Duivels tegen Ierland. Het Laatste Nieuws meldt dat Wilmots alvast heeft besloten om zijn basiself te wijzigen op drie plekken. Thomas Meunier, Dembélé en Carrasco krijgen een basisplek tegen de Ieren. Laurent Ciman, Marouane Fellaini en Radja Nainggolan worden gepasseerd. Zij moeten zich tevreden stellen met een plekje op de bank.

Door de inbreng van Carrasco speelt Kevin De Bruyne hoogstwaarschijnlijk als nummer tien, waar tegen Italië nog Fellaini stond. Dembélé neemt op zijn beurt de plek in van Nainggolan. Meunier vervangt Ciman als rechtsback na diens foutje tegen Italië. Tot slot krijgt ook Romelu Lukaku opnieuw een basisplek. Hij kon geen indruk maken tegen de Squadra Azzurra, maar behoudt het vertrouwen van Wilmots.

De vermoedelijke opstelling van België: Courtois, Meunier, Vermaelen, Alderweireld, Vertonghen, Witsel, Dembélé, De Bruyne, Hazard, Carrasco en Lukaku.