Update: 'AZ krijgt concurrentie van FC Köln in strijd om Nigeriaanse spits'

Update: 'AZ krijgt concurrentie van FC Köln in strijd om Nigeriaanse spits'

20-06-2016 20:30
10

Een gerucht uit Afrika. AZ heeft volgens het medium AfricanFootball.com interesse in de Nigeriaanse spits Imoh Fred Friday. Hij komt momenteel uit voor het Noorse Lillestrom, maar zou al in een vergevorderd stadium met AZ zijn.

De 21-jarige aanvaller is de topscorer van de hoogste divisie van Noorwegen. Hij maakte tot op heden acht doelpunten en staat nu voor een grote stap in zijn loopbaan, zo meldt een bron aan het hiervoor genoemde medium. In de berichtgeving wordt diegene ook geciteerd: "Zijn zaakwaarnemers zijn met AZ in gesprek en hopelijk kunnen zij alle plooien tijdens de huidige transferwindow gladstrijken."

Het is nog wachten op de handtekening van Friday, die dit seizoen twaalf duels speelde voor Lillestrom. De competitie in Noorwegen begon in maart. Inmiddels staat de aanvaller vanaf 11 mei - vanaf die datum speelde Lillestrom driemaal - droog. In de vorige voetbaljaargang maakte Friday elf treffers in 26 wedstrijden voor Lillestrom, waar hij sinds 2013 in het eerste speelt.

Update 20.30: Volgens Duitse media heeft AZ serieuze concurrentie in de strijd om Friday. Ook FC Köln namelijk concrete belangstelling voor de jonge Nigeriaan. In Keulen is Friday in beeld als opvolger van Anthony Modeste, die zich na een sterk seizoen in de kijker heeft gespeeld bij clubs uit binnen- en buitenland.