Bergkamp voegt vleugje 'Arsenal' toe aan Ajax: 'Leer ik nu aan mijn eigen spelers'

Bergkamp voegt vleugje 'Arsenal' toe aan Ajax: 'Leer ik nu aan mijn eigen spelers'

22-06-2016 16:00
26

Dennis Bergkamp is deze zomer vier jaar actief als assistent-trainer bij Ajax. Op de clubsite van Arsenal, waar hij in totaal elf jaar gespeeld heeft, blikt de voormalig middenvelder terug op zijn periode in Amsterdam tot nu toe.

"Ik loop nu al een aantal jaren rond bij Ajax als assistent, want ik houd ervan om op het veld tussen de spelers te staan", aldus Bergkamp op de Arsenal-site. "Vooral met middenvelders en aanvallers. Dat is echt iets wat ik leuk vind, om deze spelers de kleine details van het voetbal bij te schaven."

"Hoe een bal goed aan te nemen, hoe je goed kunt schieten, hoe je het beste kunt passen.. Daar focus ik me bij Ajax het meeste op als ik op het trainingsveld sta. Mijn ambitie is niet om hoofdtrainer te worden, maar ik wil wel een belangrijk onderdeel zijn in de trainingsstaf. Ik geef mijn mening over belangrijke zaken, maar uiteindelijk bepaalt de hoofdcoach wat er wel en niet gebeurt."

Doordat Bergkamp lang in Engeland gespeeld heeft, wil hij bovendien een vleugje van de Engelse mentaliteit meegeven aan zijn spelers, zo laat hij weten. "Sommige dingen die ik bij Arsenal heb geleerd, leer ik nu aan mijn eigen spelers. Ik breng ze de mentaliteit van het Engelse voetbal bij en vooral de aanvallende manier waarop we bij Arsenal altijd probeerden te spelen", besluit Bergkamp.