Terug op oude nest, richting Rotterdam of Twente: 5 opties voor Zivkovic

23 juni 2016 om 11:30

Ajax en Richairo Zivkovic - nee, dat gaat 'm waarschijnlijk niet meer worden. Alles wijst erop dat trainer Peter Bosz komend seizoen niet zit te wachten op de negentienjarige spits. Bij welke Eredivisie-club kan Zivkovic zijn carrière nieuw leven inblazen? VoetbalPrimeur doet vijf suggesties. 

FC Twente
Een seizoen met dertig wedstrijden op het hoogste niveau, als basisspeler, dát heeft Zivkovic nodig. Van een heel seizoen bij Jong Ajax gaat de goaltjesdief niets leren. Welke clubs op het hoogste niveau zoeken nog een spits? FC Twente, onder andere. Zakaria El Azzouzi en Oskar Zawada zijn vertrokken, terwijl het maar de vraag is of Jari Oosterwijk (hartproblemen) en Torgeir Børven (blessures) überhaupt in aanmerking gaan komen voor een basisplaats. René Hake ontvangt Zivkovic waarschijnlijk met open armen. 

FC Utrecht
De kans bestaat dat FC Utrecht in de komende weken afscheid neemt van zowel Ruud Boymans als Sébastien Haller. Bij een vertrek van Arek Milik zou de Fransman in beeld kunnen komen bij Ajax. De 22-jarige goalgetter staat op een lijstje in Amsterdam. Ideetje: een miljoenendeal tussen rivalen Ajax en Utrecht, waarbij de Domstedelingen óók een jaar de beschikking krijgen over ruwe diamant Zivkovic. Trainer Erik ten Hag werkt graag met jonge spelers. Of zit men in de Galgenwaard niet te wachten op een mislukte Ajax-aankoop?

https://gyazo.com/2a693fd247047b7b67b8d4aa3d8622ea

Roda JC
Rydell Poepon weg, Kristoffer Peterson terug naar FC Utrecht, Mike van Duinen mogelijk weer richting Duitsland: in aanvallend opzicht is de spoeling wel erg dun bij Roda JC. Het aantrekken van nieuwe aanvallers heeft dan ook prioriteit in Limburg. Afgelopen januari was Roda naar verluidt al geïnteresseerd in Zivkovic. Leuk detail: Yannis Anastasiou, de nieuwe trainer in Kerkrade, was zelf twee jaar lang spits van Ajax. De Griek heeft nog wel wat connecties in de Arena. 

FC Groningen
Een eventuele terugkeer van Zivkovic in de Euroborg wordt waarschijnlijk niet met gejuich ontvangen door alle fans. De aanvaller verspeelde veel krediet door twee jaar geleden, na zijn eerste volledige seizoen in het groen-wit, voor Ajax te kiezen. Maar de nuchtere Ernest Faber trekt zich meestal niet veel aan van onderbuikgevoelens. Michael de Leeuw is weg, Danny Hoesen gaat weg en Alexander Sørloth is (nog) geen succesvolle aankoop gebleken. Daar staat enkel de komst van Tom van Weert (Excelsior) tegenover. Kan Zivkovic in een vertrouwde omgeving weer ouderwets gaan knallen? 

Sparta
Zakaria El Azzouzi, David Mendes da Silva, Bart Vriends - het gepromoveerde Sparta gaat met een behoorlijk aantal versterkingen de Eredivisie in. Aan een spits met Eredivisie-ervaring ontbreekt het echter nog in de selectie van trainer Alex Pastoor. Misschien is hij wel de aangewezen persoon om de flamboyante Zivkovic te temmen. 7 augustus, de eerste speelronde van het nieuwe seizoen: Sparta-Ajax op het Kasteel...