VP's elftal van de groepsfase: dit zijn de beste 11 op het EK tot nu toe

VP's elftal van de groepsfase: dit zijn de beste 11 op het EK tot nu toe

23-06-2016 14:15
8

De groepsfase van het EK zit erop, tijd om de balans op te maken. Welke spelers lieten hun klasse zien en verdienen een plaats in VoetbalPrimeur's elftal van de groepsfase?

We beginnen bij de aanval, waar Dimitri Payet, Alvaro Morata en Gareth Bale een plek hebben veroverd. Payet laat ook op dit eindtoernooi zijn klasse zien, met twee doelpunten en een assist. Tevens werd de Fransman tot twee keer toe uitverkozen tot man van de wedstrijd door de UEFA. De aanvalsleider van de Spanjaarden, Morata, wist tot dusver drie keer het net te vinden, en is daarmee gedeeld topscorer. Bale laat ook in Frankrijk zijn klasse zien. De Welshman scoorde net als Morata drie keer en neemt daarmee de helft van de productie van Wales voor zijn rekening.

Waar de aanvallers redelijk voor de hand liggen, is het op het middenveld een ander verhaal. Andrés Iniesta mag natuurlijk niet ontbreken. De Spanjaard werd net als Payet twee keer verkozen tot man van de wedstrijd en is ook dit EK weer het creatieve brein van La Selección. Luka Modric besliste eigenhandig het duel met de Turken en ook tegen Spanje was hij bij de penalty van Sergio Ramos vanaf de bank belangrijk. Granit Xhaka is de Iniesta van Zwitserland en werd tevens twee keer tot man of the match uitgeroepen. Marek Hamsik, de aanjager van Slowakije, schreef misschien wel de mooiste goal van het toernooi op zijn naam in de wedstrijd tegen Rusland.

In de verdediging zien we Fabian Schär, Leonardo Bonucci en Jerome Boateng. Schär kopte de winnende treffer binnen tegen Albanië en speelt verder een uitstekend toernooi. Bonucci is onderdeel van de ijzersterke verdediging van de Italianen en leverde tevens een assist. Boateng haalde tegen Oekraïne de bal van de lijn en staat symbool voor de Duitse degelijkheid: hij kreeg met zijn land nog geen doelpunt tegen. Gianluigi Buffon verdedigt zijn doel in Frankrijk met succes, ook hij kreeg nog geen doelpunt tegen. Voor het duel met Ierland werd de Italiaanse leider gespaard.

Tot slot de beste bankzitter, Will Grigg. De Noord-Ierse spits maakte dit EK weliswaar nog geen speelminuten, ook vanaf de bank is hij belangrijk voor zijn team. Alleen zijn aanwezigheid brengt al iets extra's bij de supporters en 'Will Grigg's on fire' scandeert dan ook regelmatig van de tribunes.

Eervolle vermeldingen gaan uit naar: Dario Srna, Balazs Dzsudzsak, Aaron Ramsey, N'Golo Kanté en Ivan Perisic.