Update: Jans bevestigt belangstelling voor Raiola-cliënt: Er rommelt wel wat

Update: Jans bevestigt belangstelling voor Raiola-cliënt: "Er rommelt wel wat"

24-06-2016 20:17
12

PEC Zwolle heeft nog altijd geen zekerheid over Thomas Lam (22). Over een paar dagen loopt de verbintenis van de verdediger af. Als het aan de Zwollenaren ligt, blijft de Fin behouden. Ondertussen staat Lam ook op de bekende lijstjes van andere clubs voor.

Dat is de verdienste van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. Zij bereikten al een mondelinge overeenkomst over contractverlenging bij PEC Zwolle, maar een handtekening ontbreekt nog steeds weet De Stentor.

Voor PEC is het te hopen dat Raiola geen andere interessante uitdaging voor de Scandinaviër vindt. Lam heeft een goed seizoen achter de rug. PEC hoopt dat hij deze ontwikkeling in Zwolle doorzet en dat de club zodoende later geld kan verdienen aan de Fin.

Op het moment is Lam de meest onzekere factor in Zwolle. Verder heeft PEC de selectie voor volgend seizoen voor een groot deel op orde, al sluit technisch directeur Gerard Nijkamp niet uit dat een aantal spelers vertrekt uit de Hanzestad. Voor meerdere spelers bestaat de nodige belangstelling. "Maar dan is het zaak om snel te schakelen en een alternatief paraat te hebben", aldus Nijkamp in de regionale krant.

Update 20.17: In gesprek met PEC Zwolle TV laat trainer Ron Jans vrijdag weten dat hij goede hoop heeft dat Lam in Overijssel blijft spelen. "Als het goed is, blijft Lam bij ons. Er rommelt wel wat, maar dat rommelt nog niet zo erg dat we ons zorgen hoeven te maken", aldus de oefenmeester.