Jans zwaait Feyenoord-huurling uit: Het is het noodlot van een clubtrainer

Jans zwaait Feyenoord-huurling uit: "Het is het noodlot van een clubtrainer"

25-06-2016 09:48
8

Ook voor PEC Zwolle zit de zomerstop er weer op. Vrijdag werd onder toeziend oog van veel fans de eerste training van het nieuwe seizoen afgewerkt. Trainer Ron Jans kon beschikken over een vrijwel volledige groep. 

Alleen Thomas Lam, die interlandverplichtingen met Finland achter de rug heeft en daardoor van een paar extra vrije dagen mag genieten, was afwezig. Volgende week haakt ook Calvin Verdonk af. De Feyenoord-huurling gaat met Oranje onder 19 op pad. Het EK staat namelijk op het programma. Jans heeft gemengde gevoelens. 

"Natuurlijk is het zonde dat je een speler voor langere tijd moet missen in de voorbereiding", legt de trainer uit aan de Stentor. "Er zijn altijd jongens die aanhaken en juist dan een basisplek afdwingen. Het is het noodlot van een clubtrainer, het nationale belang gaat voor. Al is het aan de andere kant ook zo dat zo'n groot eindtoernooi goed is voor de ontwikkeling van een jonge speler."

Naast Verdonk versterkte PEC zich tot op heden ook met Anass Achabar, Queensy Menig, Ted van de Pavert, Youness Mokhtar en Phillipe Sandler. Jans verwacht dat er nog wel wat mutaties gaan plaatsvinden. "Er zal nog genoeg gaan gebeuren waar wij op dit moment geen weet van hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie