Cynisch bedankje voor Van den Brom van EK-ganger: 'Hij heeft me gemotiveerd'

Cynisch bedankje voor Van den Brom van EK-ganger: 'Hij heeft me gemotiveerd'

26-06-2016 09:20
4

Roland Juhasz (32) werd een paar jaar geleden de wacht aan gezegd door toenmalig Anderlecht-trainer John van den Brom. De Hongaarse verdediger kwam in Brussel niet meer aan de bak onder de Nederlandse trainer. Voor de gebeurtenissen van toen is Juhasz Van den Brom inmiddels dankbaar. 

"Het moment dat John van den Brom mij het leven moeilijk maakte, met zijn verklaringen, is een moment geweest in mijn carrière dat me heeft aangezet om er nog meer uit te halen. Die mijnheer heeft me gemotiveerd", legde de routinier uit tijdens een persconferentie, opgetekend door De Telegraaf. "Mede daarom sta ik nu hier op het EK." Juhasz was al acht jaar actief bij Anderlecht, toen Van den Brom in 2012 arriveerde. De coach had de stopper niet nodig. Via de achterdeur vertrok Juhasz naar zijn vaderland. 

Voor de ervaren verdediger staat zondagavond een pikante EK-clash op het programma. Hongarije neemt het op tegen België. Dat betekent ook een confrontatie tussen Juhasz en zijn oude ploeggenoot Romelu Lukaku. "Ik heb hem op zijn zestiende op het trainingsveld zien komen. Toen was hij al zo volwassen. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld."