België houdt het lang spannend maar haalt uit tegen Hongarije

26-06-2016 22:48
48

België heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de kwartfinale van het EK. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots was veel sterker dan Hongarije, maar maakte pas in de slotfase het verschil (0-4).

België begon met één andere naam aan het duel met de Hongaren. Yannick Ferreira-Carrasco moest zijn basisplaats afstaan aan Dries Mertens. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots was vanaf het begin veel sterker dan Hongarije en kwam ook snel op voorsprong. Uit een aangesneden vrije trap van Kevin De Bruyne kopte Toby Alderweireld de bal na tien minuten achter Gabor Kiraly: 0-1.

De Belgen vergaten vervolgens om het duel al voortijdig in het slot te gooien. Dat was mede te danken aan Kiraly, die onder meer een vrije trap van De Bruyne knap tegen de lat aantikte. Hongarije bleef daardoor in de wedstrijd en deelde af en toe een speldenprikje uit via Balazs Dzsudszák en Adam Szalai.

Ook in de tweede helft bleef het lang spannend, tot Eden Hazard opstond. De Chelsea-spelmaker was de beste Belg en bediende twaalf minuten voor tijd invaller Michy Batshuayi, die eenvoudig kon binnentikken. Vervolgens nam Hazard het heft in handen en gooide hij het duel in het slot na een fraaie individuele actie. Het slotakkoord was aan de ingevallen Carrasco (0-4). België mag het nu in de kwartfinale opnemen tegen Wales. Voor Hongarije is het toernooi ten einde.