Ajax stelt opvolger van Jonk voor drie jaar aan: Juiste man voor deze positie

Ajax stelt opvolger van Jonk voor drie jaar aan: "Juiste man voor deze positie"

Gepubliceerd: maandag 27 juni 2016 om 15:05ma 27-06-2016 om 15:05

Saïd Ouaali is maandag gepresenteerd als hoofd jeugdopleiding van Ajax. Hij heeft een driejarig contract getekend bij de Amsterdamse club. Ajax maakt dat bekend via de officiële kanalen. 

Sinds december was Ouaali reeds ad-interim actief als hoofd jeugdopleiding. Hij nam de taken over van de vertrokken Wim Jonk. Nu is de 47-jarige coach dus officieel benoemd. Ajax laat weten dat de aanstelling van Ouaali betekent dat hij vanaf nu ook deel uitmaakt van het technisch hart van de club. 

"Het is geweldig dat ik mijn huidige werkzaamheden bij Ajax vanaf komend seizoen kan blijven voortzetten. Deze aanstelling getuigt van waardering en daar ben ik uiteraard bijzonder trots op. Het afgelopen half jaar was zeker niet makkelijk. Samen met mijn collega’s hebben wij hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het hoge niveau van de opleiding gecontinueerd werd", aldus Ouaali op de website van Ajax.

Directeur Edwin van der Sar is blij met de aanstelling. "Saïd werkt al bijna vijf jaar naar volle tevredenheid in onze opleiding. Hij staat volledig achter de door Ajax ingeslagen weg en heeft de afgelopen maanden uitstekend werk verricht als interim hoofd jeugdopleiding. Dennis Bergkamp en ik hebben in die periode intensief met hem samengewerkt en wij kwamen tot de conclusie dat Saïd de juiste man is voor deze positie."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws