'Trotse Italiaan' Pellè: 'De Nederlanders hebben me toen veel liefde getoond'

'Trotse Italiaan' Pellè: 'De Nederlanders hebben me toen veel liefde getoond'

Gepubliceerd: maandag 27 juni 2016 om 21:36ma 27-06-2016 om 21:36

Graziano Pellè was maandagavond opnieuw trefzeker namens Italië. Dit keer scoorde de oud-speler van onder meer Feyenoord tegen Spanje, dat is uitgeschakeld. De Italiaan vertelde na afloop dat hij veel te danken heeft aan zijn periode in Nederland. 

Een paar jaar geleden speelde Pellè nog 'gewoon' voor AZ, nu staat de Italiaan met zijn land in de kwartfinale. "Dat was een deel van m'n carrière. Ik ben AZ en Feyenoord veel dank verschuldigd, net als de Eredivisie en Nederlanders in het algemeen want ze hebben me toen veel liefde getoond. Ik had geweldige trainers in Louis van Gaal, Dick Advocaat, Ronald Koeman en de mensen eromheen. Ik moest daar groeien en mijn mogelijkheden uitbouwen."

In de kwartfinale wacht nu Duitsland. "Ze hebben een sterk team, net als Spanje. Het zijn twee verschillende teams, maar toch. Het is de wereldkampioen. We hebben veel respect voor ze. We gaan ons net zo goed voorbereiden als Spanje, we zijn hier om ons doel te bereiken. We willen zo ver mogelijk komen. Het zal moeilijk worden, maar we zijn er klaar voor. We zijn trotse Italianen, we gaan ons best doen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws