Update: Transferrecord in Azië een feit: Hulk voor bizar bedrag naar China

Update: Transferrecord in Azië een feit: Hulk voor bizar bedrag naar China

Gepubliceerd: woensdag 29 juni 2016 om 12:15wo 29-06-2016 om 12:15

Ook Hulk is niet bestand tegen het grote Chinese geld. De Braziliaan verruilt Zenit Sint-Petersburg om bij Shanghai SIPG aan de slag te gaan. Met de overgang is een bedrag van 55 miljoen euro gemoeid. 

Dat weet het Chinese Sina Sports te melden. In China ligt er een jaarsalaris van maar liefst twintig miljoen euro klaar voor de Braziliaan, die vier seizoenen actief was bij Zenit en daarin één keer kampioen wist te worden. Hulk moet nog wel medisch gekeurd worden. Dat staat naar verluidt voor woensdag op de agenda. Diezelfde dag komt Hulk even voor tien uur 's ochtends aan op het vliegveld van Pudong.

Indien de medische keuring vlekkeloos verloopt, wordt de linkspoot (29) kort daarna voorgesteld aan de aanwezige pers. Voor zijn avontuur in Rusland, stond Hulk vier jaar onder contract bij het Portugese FC Porto. Daarvoor speelde de Braziliaan in Japan voor Tokyo Verdy, Kawasaki Frontale en Consadole Sapporo. Zijn profcarrière begon bij het Braziliaanse Vitória.

Update 29 juni 12.15: Hulk verkast definitief naar Shanghai SIPG. Dat maakt de Chinese club woensdag bekend. Supporters kwamen woensdagmorgen in groten getale naar het vliegveld om hun nieuwe spits te verwelkomen. Shanghai betaalt Zenit Sint-Petersburg 55 miljoen euro: een transferrecord in Azië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws