Mertens krabt zich achter de oren: Vooraf lach je om die gast in zijn broek

Mertens krabt zich achter de oren: "Vooraf lach je om die gast in zijn broek"

30-06-2016 09:50
10

Dries Mertens is vol vertrouwen in aanloop naar het duel van België met Wales in de kwartfinale van het EK vrijdag. De oud-PSV'er dacht in Eindhoven al eens 'de kampioenswedstrijd' te hebben gespeeld, maar zag de landstitel toen alsnog door de vingers glippen.

"We zijn hier nu al zolang, laten we het toernooi nu maar winnen ook", stelt Mertens in De Telegraaf. "We hebben een mooi pad gekregen om naar de finale te gaan en het toernooi te winnen, doordat we aan de kant zijn gekomen waar de wat mindere ploegen in zitten. Dat geeft een boost om verder te komen, al moeten we niet denken dat het gemakkelijk gaat zijn."

Mertens was belangrijk in de EK-kwalificatie, maar stond in de achtste finale tegen Hongarije voor het eerst dit toernooi in de basis. "Ik was blij dat ik kon starten, maar ik was tegen Hongarije wel wat ongelukkig. Ik kan mezelf erop aankijken dat het bij de rust niet al 4-0 stond", aldus de oud-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV, die een grote kans kreeg oog in oog met doelman Gabor Kiraly.

"Vooraf lach je om die gast in zijn broek, maar de volgende dag speelt hij wel zijn beste wedstrijd. Een schot van mij waarvan ik dacht dat het binnen zou gaan pakt hij toch nog", aldus Mertens, die met Yannick Carrasco strijdt om een basisplaats. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik zou zeggen: we hebben met 4-0 gewonnen, dus niks veranderen aan de ploeg", grapt de Napoli-speler.