Portugese bondscoach over Ajax-spits: We kregen Milik niet onder controle

Portugese bondscoach over Ajax-spits: "We kregen Milik niet onder controle"

01-07-2016 07:56
14

Portugal bereikte donderdagavond ten koste van Polen de halve finale van het EK. De Zuid-Europeanen namen de strafschoppen net iets beter. Na de vroege tegengoal zat de schrik er evenwel goed in, beaamt bondscoach Fernando Santos.

"Ik had een tactiek waarin zowel William Carvalho, Renato Sanches als Adrien Silva druk zou zetten, maar we lieten Polen het initiatief nemen", blikt Santos terug op de openingsfase, waarin Robert Lewandowski al na een kleine twee minuten scoorde. "We kregen Milik maar niet onder controle, dus toen heb ik met Sanches gesproken en heb ik Nani gevraagd wat verder terug te zakken."

Hoewel Portugal dit EK nog geen enkele wedstrijd binnen de reguliere speeltijd wist te winnen, tekent dat volgens de keuzeheer het karakter van zijn ploeg. "We vormen een echte eenheid. Natuurlijk maken mijn spelers fouten. Ook ik doe niet alles goed, maar wij kunnen ook op kracht winnen. Met deze drive en ambitie kunnen wij het Portugese volk gelukkig maken", zei Santos na afloop, geciteerd door Voetbal International.

Ricardo Quaresma benutte in Marseille uiteindelijk de beslissende strafschop. "De druk was enorm. Ik had het lot van heel Portugal in mijn handen. Ik bleef positief en wist dat ik zo scoren. Ik had ook geen tijd om na te denken. Toen ik naar de bal liep, was ik vol vertrouwen", aldus de invaller op website van de UEFA.